logo

8 smartphone filmtips

SmartphoneFilmtips CoCo

Yes het is vakantie en je neemt mee.... je smartphone. We maken tegenwoordig heel foto's, selfies en we filmen wat af. En die filmpjes posten we graag op Facebook/Instagram of Snapchat.
Ik geef je de komende dagen graag wat tips zodat je filmpje, scherp, leuk en het bekijken waard is.

Tip 1: Een vaste hand
Zorg dat je steun hebt bij het maken van een filmpje met je smartphone. Met een statief is natuurlijk het mooiste, maar een selfiestick of je beide armen/handen is een goede optie. Zet de selfiestick in het zand of houd je armen gebogen strak tegen je lijf, dan tril je minder. Succes met filmen!

Tip 2: Let op je achtergrond
Een goede achtergrond kan je film helemaal maken, het is een heel belangrijk onderdeel voor de sfeer van je film. Pas op voor rare afbeeldingen of uitspraken op de achtergrond. Of de positie van waar iemand staat die je filmt. Voorkom dat er een boom uit iemands hoofd groeit of dat het lijkt of iemand 3 armen heeft?

Tip 3: (tegen)licht
Natuurlijk wil je die prachtige zonsondergang filmen. Maar als je tegen het licht in filmt, wordt alles wat jij ziet op de film donker. Houd hier rekening mee. Als je met je rug naar de zon gaat staan is wat je filmt altijd mooi uitgelicht.

Tip 4: voorkom inzoomen
Als je echt ver afstaat van wat je wilt filmen kan het niet anders. Maar als je het niet hoeft, zoom dan niet in. De scherpte van je film wordt steeds minder naarmate je inzoomt.

Tip 5: scherpte/licht
Voordat je start met filmen kan je de scherpte en het licht instellen van je camera. Dat doe je door op je scherm op het object te tikken dat je gaat filmen. Zo stelt de camera scherp en wordt de lichtsterkte aangepast.

Tip 6: geluid
Ga je muziek onder de beelden van de filmpje zetten dan is geluid wat je hoort als je filmt niet belangrijk. Maar als je er wel voor kiest om het (omgevings-)geluid te gebruiken, let dan op waar je filmt. Een ruisende zee en vogels zijn prima. Maar het lawaai van verkeer of mensen kan storend zijn.

Tip 7: verticaal/horizontaal
Wil jij geen zwarte balken op je filmpje zien? Film dan horizontaal met je smartphone. Maar er zijn ook voorstanders van verticaal filmen omdat de meeste filmpjes op een mobiel worden bekeken. Een kwestie van smaak.

Tip 8: de 5-secondenregel
Wil je verschillende filmpjes combineren? Film dan altijd minimaal 5 seconden extra zodat je kan knippen bij de montage.

Concepts of Communications | Distelstraat 61 | 6542 LP NIJMEGEN | tel. 024 - 3730351
Website by ©Concepts of Communications & Miracle Solutions